Urządzenia i Akcesoria
Pyzy z mięsem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Farsz
-
500 g wody
-
350 - 370 g mięsa wieprzowego np. łopatki, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oleju rzepakowego
-
1 jajko
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
½ łyżeczki estragonu, suszonego (opcjonalnie)
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
-
500 g ziemniaków, mączystych surowych, pokrojonych na kawałki
-
500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na kawałki
-
150 g skrobi ziemniaczanej
-
100 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i rąk
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania
-
woda do gotowania
-
1 łyżeczka oleju do gotowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
26.1 g
Kalorie
3300 kJ /
788 kcal
Tłuszcz
27.2 g
Błonnik
6.2 g
Węglowodany
115.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron jajeczny
1 Std.
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 Std. 55 Min
Kartacze z mięsem
1 Std.
Cepeliny z serem
24 Std. 50 Min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 Std.
Kiszka ziemniaczana
4 Std. 20 Min
Kopytka
40 Min
Kołduny litewskie
1 Std. 50 Min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 Std. 30 Min
Pierogi z mięsem
1 Std.
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 Std. 15 Min
Kluski śląskie
30 Min