Pyzy z mięsem
TM5 TM6

Pyzy z mięsem

Składniki

Farsz

  • 500 g wody
  • 350 - 370 g mięsa wieprzowego, np. łopatki, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ½ łyżeczki estragonu, suszonego (opcjonalnie)
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego

Ciasto

  • 500 g ziemniaków, mączystych, surowych, pokrojonych na kawałki
  • 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki
  • 150 g skrobi ziemniaczanej
  • 100 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i rąk
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do gotowania
  • woda, do gotowania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3300 kJ / 788 kcal
Białko
26.1 g
Węglowodany
115.1 g
Tłuszcz
27.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie