Krokiety z mięsem i pieczarkami

4.8 2.6K ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 sztuk

Składniki

Naleśniki
  • 250 g mleka
  • 250 g wody
  • 250 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 20 g oleju rzepakowego
  • ½ łyżeczki soli
Farsz
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 300 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 20 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników
  • 600 g mięsa wieprzowego np. łopatki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 czubata łyżeczka majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 25 g bułki tartej
  • 1 jajko
Krokiety
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej rzepakowy do smażenia krokietów

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 354 kcal / 1481.2 kJ
Białko 18.2 g
Tłuszcz 20.1 g
Węglowodany 24.3 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Sód 451.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...