Krokiety z mięsem i pieczarkami
TM5 TM6

Krokiety z mięsem i pieczarkami

Składniki

Naleśniki

  • 250 g mleka
  • 250 g wody
  • 250 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 20 g oleju rzepakowego
  • ½ łyżeczki soli

Farsz

  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 300 g pieczarek, przekrojonych na pół
  • 20 g masła, plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników
  • 600 g mięsa wieprzowego, np. łopatki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 czubata łyżeczka majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 25 g bułki tartej
  • 1 jajko

Krokiety

  • 2 jajka
  • bułka tarta, do panierowania
  • olej rzepakowy, do smażenia krokietów

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1933 kJ / 461 kcal
Białko
19.7 g
Węglowodany
29.8 g
Tłuszcz
30.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie