Urządzenia i Akcesoria
Krokiety z mięsem i pieczarkami
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 sztuk
Składniki
Naleśniki
-
250 g mleka
-
250 g wody
-
250 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
20 g oleju rzepakowego
-
½ łyżeczki soli
Farsz
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
300 g pieczarek przekrojonych na pół
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników
-
600 g mięsa wieprzowego np. łopatki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 czubata łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
25 g bułki tartej
-
1 jajko
Krokiety
-
2 jajka
-
bułka tarta do panierowania
-
olej rzepakowy do smażenia krokietów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
354 kcal /
1481.2 kJ
Białko
18.2 g
Tłuszcz
20.1 g
Węglowodany
24.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
451.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pierogi z kapustą i grzybami
2 Std. 40 Min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 Std. 45 Min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 Std. 10 Min
Placki ziemniaczane po zbójnicku
2 Std. 10 Min
Placki ziemniaczane
45 Min
Kopytka
40 Min
Naleśniki z serem
1 Std.
Pierogi z mięsem
1 Std.
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 Std. 30 Min
Gołąbki
1 Std. 45 Min
Placki po węgiersku z gulaszem
1 Std. 45 Min
Kluski śląskie
30 Min