Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 14 godz.
40 sztuk
Składniki
Ciasto
-
2 jajka (patrz wskazówka)
-
5 żółtek
-
20 g wody
-
10 g oliwy z oliwek
-
135 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00
-
135 g semoliny z pszenicy durum
-
¼ łyżeczki soli
Farsz
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
15 g oleju rzepakowego
-
100 g liści szpinaku, świeżych
-
400 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na kawałki
-
200 g bryndzy pokrojonej na kawałki
-
1 ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
150 g rzepy białej, pokrojonej na kawałki
-
150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
włoska mąka pszenna do pizzy, typu 00 ilość do oprószenia blatu i deski
-
woda ilość do gotowania pierogów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
147.1 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
288.5 kJ /
68.9 kcal
Tłuszcz
3.2 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
7.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA PODHALA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min
Pierogi z mięsem
1 godz.
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
1 godz. 40 min
Pierogi z serem i jagodami
1 godz. 15 min
Pyzy z mięsem
1 godz. 20 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min