
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cukru
- 400 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
Farsz
- 300 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 1 żółtko
- 50 g cukru
- 200 g jagód, świeżych
Ciasto
- 250 g wody, ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania
- 1 jajko
- 20 g oleju
- 560 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- sól, do gotowania pierogów
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2668 kJ / 637 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 93.5 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jagodzianki
3 godz. 30 min
Naleśniki z serem
1 godz.
Faworki - róże
1 godz. 10 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Kopytka
40 min
Szarlotka tradycyjna
1 godz. 50 min
Pierogi z mięsem
1 godz.
Knedle z owocami
1 godz. 30 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 godz.
Pyzy z mięsem
1 godz. 20 min