
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z serem i jagodami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
cukru30 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu400 g
Farsz
-
twarogu półtłustego, pokrojonego na kawałki300 g
-
żółtko1
-
cukru50 g
-
jagód świeżych200 g
Ciasto
-
wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania250 g
-
jajko1
-
oleju20 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu560 g
-
sól do gotowania pierogów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
637 kcal /
2668 kJ
Białko
21.7 g
Tłuszcz
20.8 g
Węglowodany
93.5 g
Błonnik
3.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Knedle z owocami
1 Std. 30 Min
Faworki - róże
1 Std. 10 Min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 Std. 30 Min
Jagodzianki
3 Std. 30 Min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 Std. 35 Min
Faworki na żółtkach z piwem
2 Std. 30 Min
Kopytka
40 Min
Pierogi z mięsem
1 Std.
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 Std.
Oponki serowe
45 Min
Naleśniki z serem
1 Std.
Pączki
1 Std. 20 Min