Pierogi z serem i jagodami

Pierogi z serem i jagodami

4.8 916 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • 30 g cukru
  • 400 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    400 g jogurtu typu greckiego
Farsz
  • 300 g twarogu półtłustego, pokrojonego na kawałki
  • 1 żółtko
  • 50 g cukru
  • 200 g jagód świeżych
    200 g jagód, mrożonych
Ciasto
  • 250 g wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania
  • 1 jajko
  • 20 g oleju
  • 560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • sól do gotowania pierogów

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 21.7 g
Kalorie 2668 kJ / 637 kcal
Tłuszcz 20.8 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 93.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...