Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze

Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze

4.3 171 ocen
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
32 sztuki

Składniki

Ciasto na pierogi
  • 160 g wody
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 łyżkę oleju
  • ¼ łyżeczki soli
  • olej do natłuszczenia
Farsz i pierogi
  • 400 g białej kapusty bez grubych części, pokrojonej na kawałki
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 350 g mięsa wieprzowego, mielonego
  • 530 g wody
  • 20 g sosu sojowego
  • 15 g oleju sezamowego
  • 10 g wina ryżowego (opcjonalnie)
    10 g sake
  • ½ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 74.5 kcal / 311.9 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...