Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto na pierogi
- olej, do natłuszczenia przystawki Varoma i miski
- 160 g wody
- 300 g mąki pszennej
- 1 łyżka oleju
- ¼ łyżeczki soli
Farsz i pierogi
- 400 g liści białej kapusty, pokrojonych na kawałki
- 1 ½ łyżeczki soli
- 350 g mięsa wieprzowego, mielonego
- 530 g wody
- 20 g sosu sojowego
- 10 g wina ryżowego
- ½ łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka oleju sezamowego z pierwszego tłoczenia (15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 318 kJ / 76 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pyzy z mięsem
1 Std. 20 Min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 Std. 30 Min
Orientalne gołąbki w sosie słodko-kwaśnym
1 Std. 15 Min
Pierogi z grzybami i karpiem
2h 35min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40min
Pierożki shaomai
2h
Kartacze z mięsem
1 Std.
Pierogi z mięsem
1 Std.
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14h
Pierogi z kapustą i grzybami
2h 40min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 Std. 30 Min
Pierogi ruskie
1 Std. 30 Min