
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
32 sztuki
Składniki
Ciasto na pierogi
-
160 g wody
-
300 g mąki pszennej
-
1 łyżkę oleju
-
¼ łyżeczki soli
-
olej do natłuszczenia
Farsz i pierogi
-
400 g białej kapusty bez grubych części, pokrojonej na kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
350 g mięsa wieprzowego, mielonego
-
530 g wody
-
20 g sosu sojowego
-
15 g oleju sezamowego
-
10 g wina ryżowego (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
74.5 kcal /
311.9 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
3.3 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
0.6 g