
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto na pierogi
- 160 g wody
- 300 g mąki pszennej
- 1 łyżkę oleju
- ¼ łyżeczki soli
- olej, do natłuszczenia
Farsz i pierogi
- 400 g białej kapusty, bez grubych części, pokrojonej na kawałki
- 1 ½ łyżeczki soli
- 350 g mięsa wieprzowego, mielonego
- 530 g wody
- 20 g sosu sojowego
- 15 g oleju sezamowego
-
10
g wina ryżowego (opcjonalnie)
lub 10 g sake - ½ łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 311.9 kJ / 74.5 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierogi z kapustą i grzybami
2 Std. 40 Min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 Std. 10 Min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 Std.
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 Std. 30 Min
Kartacze z mięsem
1 Std.
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1hod. 15min
Pierogi z mięsem
1 Std.
Pierogi ruskie
1 Std. 30 Min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 Std. 30 Min
Kluski śląskie
30 min.
Placki ziemniaczane po zbójnicku
2h 10min