Urządzenia i Akcesoria
Kluski śląskie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
160 g skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
500 g ziemniaków, mączystych ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
-
woda osolona, do gotowania klusek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
318.8 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
1112.2 kJ /
265.8 kcal
Tłuszcz
1.3 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
58.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron jajeczny
1 godz.
Kartacze z mięsem
1 godz.
Kopytka
40 min
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Pierogi z mięsem
1 godz.
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Pyzy z mięsem
1 godz. 20 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Placki ziemniaczane
45 min
Placki po węgiersku z gulaszem
1 godz. 45 min