Kluski śląskie
TM5 TM6

Kluski śląskie

3.5 (897 ocen)

Składniki

  • 120 g skrobi ziemniaczanej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli
  • woda, osolona, do gotowania klusek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
906 kJ / 216 kcal
Białko
4.1 g
Węglowodany
48.1 g
Tłuszcz
1.4 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy