
Urządzenia i Akcesoria
Placki ziemniaczane po zbójnicku
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
oscypka pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
Gulasz
-
cebuli przekrojonej na pół250 g
-
ząbki czosnku2
-
smalcu20 g
-
wołowiny gulaszowej pokrojonej w 3 cm kostkę500 - 600 g
-
wody350 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego60 g
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarna ziela angielskiego3
-
owoców jałowca rozgniecionych6
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki100 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki100 g
-
chudego boczku, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę100 - 120 g
-
mąki pszennej20 g
-
pudru z grzybów (patrz wskazówka)1 łyżka
-
papryki ostrej, mielonej1 łyżeczka
-
rozmarynu, suszonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
soli¾ - 1 łyżeczka
Placki ziemniaczane
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)1200 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 - 150 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
płatków owsianych, błyskawicznych120 g
-
jajka3
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
soli2 - 2 ½ łyżeczki
-
olej rzepakowy do smażenia
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
566.5 kcal /
2370.3 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
21.7 g
Węglowodany
64.3 g
Błonnik
9.4 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Sód
1754 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska