Risotto alla milanese

4.7 51 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 45 g di scalogno a pezzi
    45 g di cipolla, a pezzi
  • 60 g di burro a pezzi
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 480 g di riso Carnaroli (cottura 17-18 minuti)
  • 150 g di vino bianco secco
  • 960 g di acqua
  • 1 ½ bustina di zafferano
  • 1 ½ cucchiaino di sale
    1 ½ cucchiaino di dado per brodo di carne
  • 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 489 kcal / 2046 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...