Risotto zafferano e luganega

Risotto zafferano e luganega

4.5 184 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    80 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di salsiccia fresca tipo luganega, a pezzi (1 cm)
    300 g
  • di scalogno a pezzi
    40 g
  • di burro
    50 g
  • di riso Carnaroli
    320 g
  • di vino rosso
    60 g
  • di acqua calda (non bollente)
    740 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
  • di sale
    ½ - 1 cucchiaino
  • di zafferano in polvere
    1 bustina

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 739 kcal / 3091.5 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 44.1 g
Węglowodany 65.6 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 18.1 g
Sód 1347.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...