Risotto zafferano e luganega

Risotto zafferano e luganega

4.5 208 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di salsiccia fresca tipo luganega, a pezzi (1 cm)
  • 40 g di scalogno a pezzi
  • 50 g di burro
  • 320 g di riso Carnaroli
  • 60 g di vino rosso
  • 740 g di acqua calda (non bollente)
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 1 bustina di zafferano in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1347.6 mg
Białko 24 g
Kalorie 3091.5 kJ / 739 kcal
Tłuszcz 44.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 18.1 g
Węglowodany 65.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...