Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di cipolla
- 80 g di burro a tocchetti
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 900 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
- ½ cucchiaino di sale
- 320 g di Fontina a dadini
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3122.1 kJ / 745.7 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 41.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 640.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto all'Arneis con salsiccia di Bra
45min
Risotto con Brie, speck e noci
35min
Risotto alla monzese
35min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35min
Risotto con salsiccia e piselli
40min
Risotto ai quattro formaggi
40min
Risotto alla milanese
30min
Risotto Castelmagno e nocciole
30min
Risotto timo e toma
35min
Risotto al Barolo
30min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35min
Penne cremose Gorgonzola e carote
20min