Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 30 g di scalogno
- 60 g di burro
- 480 g di riso Carnaroli (tempo di cottura 15-16 minuti)
- 90 g di vino bianco
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale fatto in casa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla valdostana
35min
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2u.
Risotto al pomodoro
40min
Risotto alla parmigiana
30min
Risotto ai quattro formaggi
40min
Cotechino in crema di lenticchie
50min
Risotto alla parmigiana
25min
Gnocchi alla romana
1h 15min
Risotto alla Parmigiana
40min
Risotto alla milanese
30min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35min
Crema gianduia e mascarpone
10min