Risotto con salsiccia e piselli

Risotto con salsiccia e piselli

4.4 236 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di scalogno a metà
    30 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di salsiccia di maiale fresca, senza pelle e sbriciolata
    150 g
  • di piselli surgelati
    130 g
  • di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
    320 g
  • di vino bianco
    50 g
  • di acqua
    700 g
  • di sale
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne, fatto in casa
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 499 kcal / 2088 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...