Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 350 g di vino rosso Barolo
- 350 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne fatto in casa - 20 g di burro
- Parmigiano reggiano in scaglie a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1627 kJ / 389 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto pere e Gorgonzola
40 min
Risotto alla monzese
35p
Risotto alle fragole e peperoncino
40 min
Risotto lardo e crescenza al miele
35p
Risotto ai quattro formaggi
40 min
Risotto alla milanese
30 min.
Risotto al Parmigiano Reggiano
35p
Risotto al Taleggio con cipolla di Tropea caramellata al balsamico
1h
Risotto allo Champagne
25 min.
Risotto rosmarino e speck
25 min.
Risotto alla birra
35p
Risotto pere e Taleggio
40 min