Risotto al Parmigiano Reggiano
TM6 TM5

Risotto al Parmigiano Reggiano

4.4 (405 ocen)

Składniki

  • 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (24 mesi)
  • 60 g di cipolla a pezzi
  • 60 g di burro a pezzi
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
  • 70 g di vino bianco secco
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
    lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne fatto in casa

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1937 kJ / 463 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
65 g
Tłuszcz
19 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy