Risotto al Parmigiano Reggiano

Risotto al Parmigiano Reggiano

4.5 465 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi (24 mesi)
    80 g
  • di cipolla a pezzi
    60 g
  • di burro a pezzi
    60 g
  • di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
    320 g
  • di vino bianco secco
    70 g
  • di acqua
    700 g
  • di sale
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne, fatto in casa

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 463 kcal / 1937 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...