Risotto al pomodoro

Risotto al pomodoro

4.1 569 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla a pezzi
    60 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di riso Arborio (cottura 16 min.)
    320 g
  • di vino bianco secco
    70 g
  • di acqua
    700 g
  • dado per brodo vegetale
    1
  • di passata di pomodoro
    120 g
  • sale (opcjonalnie) a piacere
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di Parmigiano reggiano grattugiato
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 414.3 kcal / 1733.4 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 66.2 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 272 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...