Urządzenia i Akcesoria
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera pecorino pokrojonego na 3 cm kawałki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
100 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
70 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
250 g boczniaków, świeżych pokrojonych na ok. 1 cm kawałki
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
-
2 gałązki tymianku, świeżego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
200 g cukinii pokrojonej w cienkie podłużne paski (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1637.8 mg
Białko
15.5 g
Kalorie
1503.5 kJ /
359.4 kcal
Tłuszcz
22.8 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Węglowodany
27.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegański bigos z boczniakami
1 Std. 40 Min
Ragout z marynowanym tofu
1 Std. 40 Min
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 Min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 Std. 25 Min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 Std. 10 Min
Falafele z bobu i cieciorki
50 Min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 Std. 10 Min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 Std.
Wegańskie "chili con carne"
1 Std.
Wegańska fasolka po bretońsku
13 Std. 50 Min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 Std. 10 Min
Wegetariański gulasz z tofu
30 Min