Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
TM5 TM6

Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią

4.3 (95 ocen)

Składniki

  • 600 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych w ćwiartki
  • 180 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 250 g czerwonej soczewicy, suszonej, opłukanej i osuszonej
  • 350 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 300 g bakłażana, pokrojonego w ok. 1 cm plastry
  • 300 g cukinii, pokrojonej w ok. 1 cm plastry
  • 100 g sera wegańskiego, tartego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
716 kJ / 171 kcal
Białko
9.79 g
Węglowodany
13.85 g
Tłuszcz
8.54 g
Błonnik
5.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 90 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy