
Urządzenia i Akcesoria
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki600 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki180 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek20 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej i osuszonej250 g
-
wody350 g
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
-
bakłażana pokrojonego w ok. 1 cm plastry300 g
-
cukinii pokrojonej w ok. 1 cm plastry300 g
-
sera wegańskiego, tartego100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
171 kcal /
716 kJ
Białko
9.79 g
Tłuszcz
8.54 g
Węglowodany
13.85 g
Błonnik
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA WEGAŃSKIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Ratatouille
40 min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 godz. 15 min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.