Urządzenia i Akcesoria
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
600 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki
-
180 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej i osuszonej
-
350 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g bakłażana pokrojonego w ok. 1 cm plastry
-
300 g cukinii pokrojonej w ok. 1 cm plastry
-
100 g sera wegańskiego, tartego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.79 g
Kalorie
716 kJ /
171 kcal
Tłuszcz
8.54 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
13.85 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA WEGAŃSKIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Ratatouille
40 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min