
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki
- 180 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 3 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 250 g czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej i osuszonej
- 350 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 300 g bakłażana pokrojonego w ok. 1 cm plastry
- 300 g cukinii pokrojonej w ok. 1 cm plastry
- 100 g sera wegańskiego, tartego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 171 kcal / 716 kJ
- Białko
- 9.79 g
- Tłuszcz
- 8.54 g
- Węglowodany
- 13.85 g
- Błonnik
- 5.5 g