
Urządzenia i Akcesoria
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
600 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki
-
180 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej i osuszonej
-
350 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g bakłażana pokrojonego w ok. 1 cm plastry
-
300 g cukinii pokrojonej w ok. 1 cm plastry
-
100 g sera wegańskiego, tartego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
171 kcal /
716 kJ
Białko
9.79 g
Tłuszcz
8.54 g
Węglowodany
13.85 g
Błonnik
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA WEGAŃSKIE
9 Przepisów
Polska
Polska