
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych w ćwiartki
- 180 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 3 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 250 g czerwonej soczewicy, suszonej, opłukanej i osuszonej
- 350 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 300 g bakłażana, pokrojonego w ok. 1 cm plastry
- 300 g cukinii, pokrojonej w ok. 1 cm plastry
- 100 g sera wegańskiego, tartego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 716 kJ / 171 kcal
- Białko
- 9.79 g
- Węglowodany
- 13.85 g
- Tłuszcz
- 8.54 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1h
Wegańskie "chili con carne"
1h
Wegetariański gulasz z tofu
30min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1h
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1h 10min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30min
Zapiekanka z soczewicy
1h 20min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1h 30min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1h 10min