Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

4.5 25 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Farsz
  • 70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 220 - 250 g mięsa wołowego ugotowanego (patrz wskazówka), bez kości, pokrojonego na kawałki
  • 40 - 50 g marchewki ugotowanej (patrz wskazówka), pokrojonej na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki majeranku, suszonego
Ciasto
  • 160 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
  • 1 jajko
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 380 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 328.6 mg
Białko 24.2 g
Kalorie 2206.4 kJ / 527.4 kcal
Tłuszcz 13.6 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 75.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...