Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
TM6 TM5

Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną

4.8 ( 969 ocen )

Składniki

Ciasto

  • 500 g mąki pszennej
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 200 g masła pokrojonego na kawałki
  • 250 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 3 żółtka
  • 1 łyżeczkę soli

Farsz

  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 30 g oleju
  • 80 g kaszy jęczmiennej perłowej
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 500 g mięsa wieprzowego np. łopatki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 białka
  • 1 czubata łyżeczka majeranku, suszonego
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego

Paszteciki

  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • mak do posypania pasztecików
  • 1 białko

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
330.2 kcal / 1381.7 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
20.4 g
Węglowodany
26.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Sód
427.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy