Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
18 sztuk
Składniki
Ciasto
-
500 g mąki pszennej
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
250 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
3 żółtka
-
1 łyżeczkę soli
Farsz
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
30 g oleju
-
80 g kaszy jęczmiennej perłowej
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
500 g mięsa wieprzowego np. łopatki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 białka
-
1 czubata łyżeczka majeranku, suszonego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Paszteciki
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
mak do posypania pasztecików
-
1 białko
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
427.4 mg
Białko
10 g
Kalorie
1381.7 kJ /
330.2 kcal
Tłuszcz
20.4 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Węglowodany
26.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczone pierożki z kapustą
2 Std. 30 Min
Empanadas z wołowiną
3 Std. 40 Min
Paszteciki piknikowe
50 Min
Paszteciki z serem owczym
2 Std. 50 Min
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3 Std. 30 Min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 Std. 30 Min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 Std. 40 Min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 Std. 15 Min
Pierogi z mięsem
1 Std.
Rogaliki na piątkę
2 Std. 20 Min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 Std. 40 Min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 Std. 40 Min