Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną

Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną

4.8 996 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
18 sztuk

Składniki

Ciasto
  • 500 g mąki pszennej
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 200 g masła pokrojonego na kawałki
  • 250 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 3 żółtka
  • 1 łyżeczkę soli
Farsz
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 30 g oleju
  • 80 g kaszy jęczmiennej perłowej
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 500 g mięsa wieprzowego np. łopatki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 białka
  • 1 czubata łyżeczka majeranku, suszonego
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Paszteciki
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • mak do posypania pasztecików
  • 1 białko

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 427.4 mg
Białko 10 g
Kalorie 1381.7 kJ / 330.2 kcal
Tłuszcz 20.4 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Węglowodany 26.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...