
Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
18 sztuk
Składniki
Ciasto
-
500 g mąki pszennej
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
250 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
3 żółtka
-
1 łyżeczkę soli
Farsz
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
30 g oleju
-
80 g kaszy jęczmiennej perłowej
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
500 g mięsa wieprzowego np. łopatki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 białka
-
1 czubata łyżeczka majeranku, suszonego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Paszteciki
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
mak do posypania pasztecików
-
1 białko
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
330.2 kcal /
1381.7 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
20.4 g
Węglowodany
26.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Sód
427.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Paszteciki z serem owczym
2 godz. 50 min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Makowiec świąteczny
2 godz. 10 min
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Paszteciki piknikowe
50 min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3 godz. 30 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Kibiny litewskie
2 godz. 35 min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Pierogi z mięsem
1 godz.