Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
TM5 TM6

Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną

Składniki

Ciasto

  • 500 g mąki pszennej
  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 200 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 250 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 3 żółtka
  • 1 łyżeczka soli

Farsz

  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 30 g oleju
  • 80 g kaszy jęczmiennej perłowej
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 500 g mięsa wieprzowego, np. łopatki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 białka
  • 1 czubata łyżeczka majeranku, suszonego
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego

Paszteciki

  • mąka pszenna, do oprószenia blatu
  • 1 białko
  • mak, do posypania pasztecików

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1400 kJ / 334 kcal
Białko
10.1 g
Węglowodany
27.6 g
Tłuszcz
21.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie