Zupa ogórkowa

4.7 302 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
7 porcji

Składniki

  • 280 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
  • 140 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 80 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 40 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 280 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 850 g wody
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 280 - 300 g zalewy z kiszonych ogórków kiszonych
  • 3 - 4 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 2 - 3 łyżki koperku, świeżego posiekanego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 579.7 mg
Białko 2.5 g
Kalorie 419.4 kJ / 100 kcal
Tłuszcz 1.6 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 16.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...