Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 250 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 50 g pora, tylko białej części, pokrojonego w 2 cm plastry
- 1000 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 20 g masła
- 100 g śmietany, 12% tłuszczu
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- sól, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 956 kJ / 229 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa minestrone
45 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Krupnik
40 min
Zupa ogórkowa
30 min
Zupa ziemniaczana
1h
Zupa koperkowa
45 min
Zupa grochowa
1h
Gulasz ziemniaczany
1 godz. 10 min
Zupa grysikowa
35 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min