
Urządzenia i Akcesoria
Kartoflanka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki50 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki50 g
-
ząbek czosnku1
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki250 g
-
pora tylko białej części, pokrojonego w 2 cm plastry50 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
masła20 g
-
śmietany, 12% tłuszczu100 g
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
sól do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
229 kcal /
956 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GORĄCE ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kapuśniak
50 min
Zupa grochowa
1 godz.
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Zupa koperkowa
45 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Krupnik
40 min
Zupa ogórkowa
30 min
Zupa ziemniaczana
1 godz.
Minestrone z kurczakiem
50 min
Gulasz ziemniaczany
1 godz. 10 min
Zupa grysikowa
35 min