Kartoflanka

Kartoflanka

4.4 1.1K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    50 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    250 g
  • pora tylko białej części, pokrojonego w 2 cm plastry
    50 g
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • masła
    20 g
  • śmietany, 12% tłuszczu
    100 g
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • sól do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 229 kcal / 956 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...