Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 60 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 40 g pora, pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 60 - 80 g kaszy jęczmiennej
- 150 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w kostkę
- 1 skrzydełko z kurczaka
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 1200 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 871.7 kJ / 208.4 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 673.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Kapuśniak
50min
Barszcz ukraiński
1h 35 min
Zupa z kiszonych ogórków
45min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40min
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30min
Zupa ogórkowa
30min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Zupa koperkowa
45min
Zupa grochowa
1h
Barszcz czerwony zabielany
45min