Krupnik

4.5 5.6K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    60 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • pora pokrojonego na kawałki
    40 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    50 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    50 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    200 g
  • kaszy jęczmiennej
    60 - 80 g
  • fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w kostkę
    150 g
  • skrzydełko z kurczaka
    1
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    4
  • wody
    1200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 208.4 kcal / 871.7 kJ
Białko 15.1 g
Tłuszcz 3.5 g
Węglowodany 30.7 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 673.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...