Urządzenia i Akcesoria
Krupnik
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki60 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
pora pokrojonego na kawałki40 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki50 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki50 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki200 g
-
kaszy jęczmiennej60 - 80 g
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w kostkę150 g
-
skrzydełko z kurczaka1
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego4
-
wody1200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
208.4 kcal /
871.7 kJ
Białko
15.1 g
Tłuszcz
3.5 g
Węglowodany
30.7 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
673.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa koperkowa
45 min
Kapuśniak
50 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Zupa ogórkowa
30 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa grochowa
1 godz.
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min