Krupnik

4.5 5.6K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 40 g pora pokrojonego na kawałki
  • 50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 60 - 80 g kaszy jęczmiennej
  • 150 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w kostkę
  • 1 skrzydełko z kurczaka
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1200 g wody

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 208.4 kcal / 871.7 kJ
Białko 15.1 g
Tłuszcz 3.5 g
Węglowodany 30.7 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 673.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...