Zupa kalafiorowa
TM5 TM6

Zupa kalafiorowa

3.9 (201 ocen)

Składniki

  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
  • 400 g kalafiora, pokrojonego na kawałki
  • 400 g mleka, 0,5 % tłuszczu
  • ¾ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do smaku
  • 1 - 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki masła
  • 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 3 kromki białego chleba tostowego, pokrojonego w kostkę

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
527 kJ / 126 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
3 g
Błonnik
3.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie