
Urządzenia i Akcesoria
Zupa kalafiorowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kalafiora pokrojonego na kawałki400 g
-
mleka 0,5 % tłuszczu400 g
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku¾ łyżeczki
-
pieprzu białego, mielonego1 - 2 szczypty
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
masła2 łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 - 2 szczypty
-
soli1 - 2 szczypty
-
kromki białego chleba tostowego3
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
154 kcal /
645 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
1442 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W 30 MINUT
9 Przepisów
Polska
Polska