Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa

3.6 1.1K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    500 g
  • koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • kalafiora pokrojonego na kawałki
    400 g
  • mleka 0,5 % tłuszczu
    400 g
  • soli plus dodatkowa ilość do smaku
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu białego, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • masła
    2 łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 - 2 szczypty
  • soli
    1 - 2 szczypty
  • kromki białego chleba tostowego
    3

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 154 kcal / 645 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 1442 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...