Zupa pomidorowa spod Szrenicy

Zupa pomidorowa spod Szrenicy

4.6 10.4K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • marchewki pokrojonej na kawałki
    120 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    60 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • pomidorów bez skórki, pokrojonych w ćwiartki
    400 - 500 g
    400 - 500 g krojonych pomidorów, z puszki
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • soli
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • wody
    400 g
  • natka pietruszki, świeża drobno posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 137.9 kcal / 576.9 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 10.6 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 91.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...