
Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
60 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
400 - 500 g pomidorów bez skórki, pokrojonych w ćwiartki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g wody
-
natka pietruszki, świeża drobno posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
137.9 kcal /
576.9 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
10.6 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
91.1 mg