Zupa pomidorowa spod Szrenicy
TM6 TM5

Zupa pomidorowa spod Szrenicy

4.6 (9.6K ocen)

Składniki

  • 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 60 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 400 - 500 g pomidorów, bez skórki, pokrojonych w ćwiartki
    lub 400 - 500 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g wody
  • natka pietruszki, świeża, drobno posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
576.9 kJ / 137.9 kcal
Białko
2.2 g
Węglowodany
10.6 g
Tłuszcz
10.6 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Błonnik
3.1 g
Sód
91.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy