Zupa koperkowa
TM6 TM5

Zupa koperkowa

4.6 (3.7K ocen)

Składniki

  • 30 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 80 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 60 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 40 g pora, pokrojonego na kawałki
  • 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 20 g masła
  • 1200 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka lubczyku, suszonego
  • 60 g makaronu, suchego, typu zacierki
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 60 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
472.2 kJ / 112.9 kcal
Białko
3.2 g
Węglowodany
18.4 g
Tłuszcz
3.5 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Błonnik
2.6 g
Sód
434.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy