
Urządzenia i Akcesoria
Zupa koperkowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście30 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki80 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki60 g
-
pora pokrojonego na kawałki40 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki200 g
-
masła20 g
-
wody1200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarna ziela angielskiego2
-
lubczyku, suszonego1 łyżeczka
-
makaronu, suchego, typu zacierki60 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)60 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
112.9 kcal /
472.2 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
3.5 g
Węglowodany
18.4 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
434.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska