Urządzenia i Akcesoria
Barszcz czerwony zabielany
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
400 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
1000 g wody
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
2 - 3 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 łyżki czerwonego octu winnego
-
2 - 3 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
-
2 - 3 łyżeczki cukru do smaku (opcjonalnie)
-
100 - 120 g śmietany 18% lub 30% tłuszczu, słodkiej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
106.3 kcal /
444.6 kJ
Białko
1.7 g
Tłuszcz
7.1 g
Węglowodany
10.3 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
261.4 mg