
Urządzenia i Akcesoria
Barszcz biały wielkanocny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
korzenia pietruszki40 g
-
korzenia selera40 g
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
ząbki czosnku3
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę100 g
-
oleju20 g
-
wody700 g
-
liście laurowe, suszone2 - 3
-
ziarna ziela angielskiego3 - 4
-
majeranku, suszonego1 łyżka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
białej kiełbasy, surowej300 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę250 g
-
chrzanu, tartego1 ½ łyżki
-
zakwasu na barszcz biały400 g
-
śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
559.9 kcal /
2342.7 kJ
Białko
19.2 g
Tłuszcz
26.8 g
Węglowodany
63.6 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Sód
909.3 mg