Urządzenia i Akcesoria
Barszcz biały wielkanocny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g korzenia pietruszki
-
40 g korzenia selera
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
20 g oleju
-
700 g wody
-
2 - 3 liście laurowe, suszone
-
3 - 4 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g białej kiełbasy, surowej
-
250 g ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
-
1 ½ łyżki chrzanu, tartego
-
400 g zakwasu na barszcz biały
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
909.3 mg
Białko
19.2 g
Kalorie
2342.7 kJ /
559.9 kcal
Tłuszcz
26.8 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
63.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Żurek
50 min
Krupnik
40 min
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
1 godz. 15 min
Barszcz czerwony z mięsem
1 godz. 5 min
Zupa szczawiowa
35 min
Zupa ogórkowa
30 min
Zalewajka
1 godz.
Kapuśniak
50 min
Barszcz do pasztecików
2 godz. 5 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Bigos
1 godz. 30 min
Bigos staropolski
1 godz. 35 min