
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 40 g korzenia pietruszki
- 40 g korzenia selera
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 3 ząbki czosnku
- 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 20 g oleju
- 700 g wody
- 2 - 3 liście laurowe, suszone
- 3 - 4 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżka majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 300 g białej kiełbasy, surowej
- 250 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
- 1 ½ łyżki chrzanu, tartego
- 400 g zakwasu na barszcz biały
- 100 g śmietany, 18% tłuszczu, w temp. pokojowej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1476.6 kJ / 352.7 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Żurek
50min
Kapuśniak
50min
Bigos
1godz. 30min
Fasolka po bretońsku
13godz. 30min
Zupa ogórkowa
30min
Krupnik
40min
Zupa szczawiowa
35min
Zupa grzybowa
1godz. 15min
Zalewajka
1godz.
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13godz. 50min
Barszcz czerwony z mięsem
1godz. 5min
Barszcz do pasztecików
2godz. 5min