Barszcz biały wielkanocny

Barszcz biały wielkanocny

4.4 631 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 40 g korzenia pietruszki
  • 40 g korzenia selera
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 20 g oleju
  • 700 g wody
  • 2 - 3 liście laurowe, suszone
  • 3 - 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 300 g białej kiełbasy, surowej
  • 250 g ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
  • 1 ½ łyżki chrzanu, tartego
  • 400 g zakwasu na barszcz biały
  • 100 g śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 909.3 mg
Białko 19.2 g
Kalorie 2342.7 kJ / 559.9 kcal
Tłuszcz 26.8 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Węglowodany 63.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...