Zupa ogórkowa

4.7 77 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
3 porcje

Składniki

  • 120 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 35 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 25 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 20 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 120 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 380 g wody
  • ½ czubatej łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 100 - 130 g zalewy z kiszonych ogórków kiszonych
  • 1 - 2 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 łyżka koperku, świeżego posiekanego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 474.6 mg
Białko 2.3 g
Kalorie 407.1 kJ / 97.3 kcal
Tłuszcz 1.6 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 16.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...