Urządzenia i Akcesoria
Kotlety mielone
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 sztuk
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
olej rzepakowy do smażenia
-
50 g białej bułki, czerstwej
-
50 g mleka
-
1 jajko
-
500 g mięsa wieprzowego (np. łopatka lub szynka), bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
1 ząbek czosnku
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka musztardy
-
bułka tarta do panierowania (ok. 50 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
229.9 mg
Białko
12.3 g
Kalorie
921.3 kJ /
220.2 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
4.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 Std. 25 Min
Kotlety schabowe w żytniej panierce, ziemniaki i duszona młoda kapusta
1 Std. 45 Min
Sałatka gyros
1 Std. 15 Min
Fasolka po bretońsku
13 Std. 30 Min
Pulpety w sosie pomidorowym
45 Min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM5, TM6)
1 Std. 15 Min
Klopsiki z sosem pomidorowym i ryżem (Soutzoukakia)
1 Std.
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 Std. 30 Min
Gołąbki bez zawijania
1 Std. 20 Min
Kotlety pożarskie
40 Min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 25 Min
Placki po węgiersku z gulaszem
1 Std. 45 Min