Kotlety mielone

Kotlety mielone

4.7 4.5K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 sztuk

Składniki

  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 50 g białej bułki, czerstwej
  • 50 g mleka
  • 1 jajko
  • 500 g mięsa wieprzowego (np. łopatka lub szynka), bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • bułka tarta do panierowania (ok. 50 g)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 220.2 kcal / 921.3 kJ
Białko 12.3 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 4.6 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 229.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...