
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety mielone
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 sztuk
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
olej rzepakowy do smażenia
-
50 g białej bułki, czerstwej
-
50 g mleka
-
1 jajko
-
500 g mięsa wieprzowego (np. łopatka lub szynka), bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
1 ząbek czosnku
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka musztardy
-
bułka tarta do panierowania (ok. 50 g)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
220.2 kcal /
921.3 kJ
Białko
12.3 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
4.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
229.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Barszcz biały wielkanocny
1 godz. 10 min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Sałatka gyros
1 godz. 15 min
Bigos
1 godz. 30 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Kotlety pożarskie
40 min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min
Klopsiki z sosem pomidorowym i ryżem (Soutzoukakia)
1 godz.
Pulpety w sosie pomidorowym
45 min
Placki po węgiersku z gulaszem
1 godz. 45 min
Gołąbki
1 godz. 45 min