Urządzenia i Akcesoria
Zupa gulaszowa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
2 płaskie łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
1 płaska łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
1 ½ łyżeczki kminku, mielonego
-
1 płaska łyżeczka majeranku, suszonego
-
20 - 40 g oleju20 - 40 g smalcu wieprzowego
-
500 g mięsa wołowego gulaszowego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
700 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
2 - 3 liście laurowe, suszone
-
2 - 3 ziarna ziela angielskiego
-
160 - 180 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
160 - 180 g zielonej papryki pokrojonej w 4 cm paski
-
160 - 180 g czerwonej papryki pokrojonej w 4 cm paski
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
779 mg
Białko
20.9 g
Kalorie
969.9 kJ /
231.8 kcal
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
17.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Żurek
50 min
Boeuf Stroganow
1 godz. 10 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Zupa grochowa
1 godz.
Kapuśniak
50 min
Zupa gyros z kurczakiem
50 min
Zupa z wołowiną na ostro
1 godz. 35 min
Bigos
1 godz. 30 min