Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

4.8 11.6K ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    200 g
  • ząbki czosnku
    2
  • papryki słodkiej, mielonej
    2 płaskie łyżki
  • papryki ostrej, mielonej
    1 płaska łyżeczka
  • kminku, mielonego
    1 ½ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    1 płaska łyżeczka
  • smalcu wieprzowego
    20 - 40 g
    20 - 40 g oleju
  • mięsa wołowego gulaszowego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
    500 g
  • koncentratu pomidorowego
    30 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • wody
    700 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • liście laurowe, suszone
    2 - 3
  • ziarna ziela angielskiego
    2 - 3
  • ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
    160 - 180 g
  • zielonej papryki pokrojonej w 4 cm paski
    160 - 180 g
  • czerwonej papryki pokrojonej w 4 cm paski
    160 - 180 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 231.8 kcal / 969.9 kJ
Białko 20.9 g
Tłuszcz 9.9 g
Węglowodany 17.2 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 779 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...