
Urządzenia i Akcesoria
Zupa gulaszowa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki200 g
-
ząbki czosnku2
-
papryki słodkiej, mielonej2 płaskie łyżki
-
papryki ostrej, mielonej1 płaska łyżeczka
-
kminku, mielonego1 ½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 płaska łyżeczka
-
smalcu wieprzowego20 - 40 g
-
mięsa wołowego gulaszowego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki500 g
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
wody700 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
liście laurowe, suszone2 - 3
-
ziarna ziela angielskiego2 - 3
-
ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę160 - 180 g
-
zielonej papryki pokrojonej w 4 cm paski160 - 180 g
-
czerwonej papryki pokrojonej w 4 cm paski160 - 180 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
231.8 kcal /
969.9 kJ
Białko
20.9 g
Tłuszcz
9.9 g
Węglowodany
17.2 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
779 mg