
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 250 g mleka
- 2 jajka
- 50 g cukru
- 50 g oleju plus dodatkowa porcja do smażenia
- 30 g świeżych drożdży pokruszonych
- 300 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- cukier puder do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 551.1 kcal / 2305.9 kJ
- Białko
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 82.9 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Sód
- 100.2 mg
Alternatywne przepisy
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 Std.
Naleśniki
1 Std. 15 Min
Bułeczki "Stokrotka"
1 Std. 5 Min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 Std. 15 Min
Rogaliki z marmoladą
50 Min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 Std. 30 Min
Racuchy z jabłkami
35 Min
Omlet biszkoptowy
10 Min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2 Std. 40 Min
Racuchy na maślance
30 Min
Placki ziemniaczane
45 Min
Pierogi leniwe
45 Min