Urządzenia i Akcesoria
Racuszki drożdżowe z jabłkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
200 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
250 g mleka
-
2 jajka
-
50 g cukru
-
50 g oleju plus dodatkowa porcja do smażenia
-
30 g świeżych drożdży pokruszonych
-
300 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
100.2 mg
Białko
15.6 g
Kalorie
2305.9 kJ /
551.1 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
82.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1h
Naleśniki
1h 15 min.
Bułeczki "Stokrotka"
1h 5 min.
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2h 15 min.
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2h 30 min.
Racuchy z jabłkami
35 min.
Drożdżówki z serem
1h
Placki bananowe
30 min.
Racuchy na maślance
30 min.
Naleśniki z serem
1h
Jabłka w cieście
1h
Pierogi leniwe
45 min.