![Racuszki drożdżowe z jabłkami Racuszki drożdżowe z jabłkami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CB5A7569-A880-4084-A2F5-B8D50A496C74/Derivates/BDCE07D7-72AE-4AAD-AD26-73480A017C49.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 250 g mleka
- 2 jajka
- 50 g cukru
- 50 g oleju, plus dodatkowa porcja do smażenia
- 30 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 300 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- cukier puder, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2305.9 kJ / 551.1 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 82.9 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 100.2 mg
Alternatywne przepisy
Jabłka w cieście
1 godz.
Pierogi leniwe
45 min
Racuchy z jabłkami
35 Min
Naleśniki z serem
1 godz.
Bułeczki "Stokrotka"
1 godz. 5 min
Naleśniki
1 godz. 15 min
Placki bananowe
30 min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 godz. 30 min
Omlet biszkoptowy
10 min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2h 15min
Placki z serkiem
45 min
Rogaliki z marmoladą
50 min