Racuszki drożdżowe z jabłkami

Racuszki drożdżowe z jabłkami

4.8 10.7K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 250 g mleka
  • 2 jajka
  • 50 g cukru
  • 50 g oleju plus dodatkowa porcja do smażenia
  • 30 g świeżych drożdży pokruszonych
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 szczypta soli
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 551.1 kcal / 2305.9 kJ
Białko 15.6 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 82.9 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 100.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...