
Urządzenia i Akcesoria
Leczo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
450 g papryki bez gniazd nasiennych (300 g pokrojone na kawałki, 150 g pokrojone w 0,5-1 cm paski)
-
300 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
250 g kiełbasy pokrojonej w półplasterki, podsmażonej na patelni
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 łyżeczka cukru
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
500 g pomidorów świeżych, bez skórki, pokrojonych na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
258 kcal /
1081 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
20 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
1198 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gulasz ziemniaczany
1 godz. 10 min
Żurek
50 min
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą
1 godz.
Bigos
1 godz. 30 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Kapuśniak
50 min
Pulpety w sosie pomidorowym
45 min