Urządzenia i Akcesoria
Racuchy z jabłkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
5 porcji
Składniki
-
3 jajka
-
1 szczypta soli
-
600 - 650 g jabłek pokrojonych na ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
450 g kefiru
-
30 g cukru
-
380 g mąki pszennej
-
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
olej do smażenia
-
cukier puder do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
362.1 mg
Białko
14.6 g
Kalorie
1913.3 kJ /
457.3 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
85.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Naleśniki
1 h 15 min
Jabłka w cieście
1 h
Placki z serkiem
45 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 h
Racuchy na maślance
30 min
Placki bananowe
30 min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min
Naleśniki z serem
1 h
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25 min