Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 jajka
- 1 szczypta soli
- 600 - 650 g jabłek, pokrojonych na ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- 450 g kefiru
- 30 g cukru
- 380 g mąki pszennej
- 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- olej, do smażenia
- cukier puder, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1913.3 kJ / 457.3 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 85.9 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 362.1 mg
Alternatywne przepisy
Placki z serkiem
45 Min
Jabłka w cieście
1sa
Małdrzyki krakowskie
25min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 Min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 Min
Placki bananowe
30 Min
Omlet biszkoptowy
10min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 Min
Naleśniki
1 Std. 15 Min
Racuchy na maślance
30 Min
Naleśniki z serem
1sa