
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 jajka
- 1 szczypta soli
- 600 - 650 g jabłek pokrojonych na ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- 450 g kefiru
- 30 g cukru
- 380 g mąki pszennej
- 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- olej do smażenia
- cukier puder do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 457.3 kcal / 1913.3 kJ
- Białko
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Węglowodany
- 85.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Sód
- 362.1 mg