
Urządzenia i Akcesoria
Gotowanie ryżu
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
wody1000 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek20 g
-
ryżu długoziarnistego o czasie gotowania 12-16 min50 - 350 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
151.1 kcal /
632.4 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
3.5 g
Węglowodany
26.7 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
492.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
35 min
Gotowanie kaszy bulgur
25 min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20 min
Gotowanie kaszy gryczanej
25 min
Gotowanie 200 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 500 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie 400 g ryżu jaśminowego
35 min
Gotowanie 400 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie 350 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie 300 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie 250 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie makaronu (TM5, TM6)
20 min