Urządzenia i Akcesoria
Gotowanie ryżu
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g wody
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
20 g masła20 g oliwy z oliwek
-
50 - 350 g ryżu długoziarnistego o czasie gotowania 12-16 min
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
492.9 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
632.4 kJ /
151.1 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
26.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
35 min
Gotowanie kaszy bulgur
25 min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20 min
Gotowanie kaszy gryczanej
25 min
Gotowanie 300 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55 min
Gotowanie 200 g kaszy orkiszowej pęczak
35 min
Gotowanie 300 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 200 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 200 g ryżu jaśminowego
35 min
Gotowanie 300 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie 250 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie 200 g ryżu basmati
35 min