Gotowanie ryżu
TM6 TM5

Gotowanie ryżu

4.9 (2.2K ocen)

Składniki

  • 1000 g wody
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 20 g oliwy z oliwek
    lub 20 g masła
  • 50 - 350 g ryżu długoziarnistego, o czasie gotowania 12-16 min

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
632.4 kJ / 151.1 kcal
Białko
2.4 g
Węglowodany
26.7 g
Tłuszcz
3.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Błonnik
0.4 g
Sód
492.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy