Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g milk
- 50 g salted butter, plus extra melted to brush
- 1 vanilla pod, seeds scraped
- 50 g dark rum
- 200 g caster sugar
- 100 g plain flour
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 744.7 kJ / 178 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 58.7 mg
Alternatywne przepisy
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2h 25min
Lemon curd (TM6)
15 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49hod. 5min
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10min
Caramel peach brioche
2 Std. 15 Min
Pineapple carpaccio and strawberry sorbet (Thermomix® Cutter, TM6)
20 min
Yu Sheng Prosperity salad (Thermomix® Cutter, TM6)
30min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Ham and cheese canelé
49 Std.
Neapolitan pizza
1h 30min
Korean pickled potato salad (peeler)
25hod. 10min