Urządzenia i Akcesoria
Traditional French vanilla canelé
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 49 godz. 5 min
12 portions
Składniki
-
milk450 g
-
salted butter plus extra melted to brush50 g
-
vanilla pod seeds scraped1
-
dark rum50 g
-
caster sugar200 g
-
plain flour100 g
-
eggs2
-
egg yolks2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
58.7 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
744.7 kJ /
178 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
25.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciabatta olive sticks
2 godz. 5 min
Edna's lemon curd teacake
40 min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 godz. 30 min
Paris–Brest with praline cream
26 godz.
Chicken and Prawn Siew Mai
45 min
Singapore Chilli Crab
50 min
Crème Caramel
3 godz. 50 min
Custard horns
1 godz. 45 min
Traditional French chocolate canelé
49 godz.
Traditional crème brûlée
25 godz.
Cempedak Cake
1 godz. 30 min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49 godz. 5 min