Urządzenia i Akcesoria
Traditional French vanilla canelé
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 49 godz. 5 min
12 portions
Składniki
-
milk450 g
-
salted butter plus extra melted to brush50 g
-
vanilla pod seeds scraped1
-
dark rum50 g
-
caster sugar200 g
-
plain flour100 g
-
eggs2
-
egg yolks2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
58.7 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
744.7 kJ /
178 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
25.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Teochew Braised Mixed Platter
Brak ocen
Orange and vanilla canelé (non-alcoholic)
49 godz. 5 min
Tarte flambee with onions (Thermomix® Cutter, using modes)
1 godz.
Traditional French chocolate canelé
49 godz.
Hojicha Canelé
1 godz. 20 min
He Tao Zhi Ma Hu (Sweet Walnut Sesame Soup)
35 min
Lemon curd
20 min
Brazilian Cheese Puffs
20 min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24 godz. 30 min
Steamed chocolate flan cake
2 godz. 40 min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49 godz. 5 min
Tacos with Pulled Pork in Beer Sauce
5 godz. 15 min