Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g milk
- 50 g salted butter, plus extra melted to brush
- 1 vanilla pod, seeds scraped
- 50 g dark rum
- 200 g caster sugar
- 100 g plain flour
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 744.7 kJ / 178 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 58.7 mg
Alternatywne przepisy
Rosti canapé cups with Thermomix cutter
40min
Chocolate and strawberry domes
51 Std.
Ham and cheese canelé
49 Std.
Paris–Brest with praline cream
26 godz.
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24 Std. 30 Min
Mango pudding (Brendan Pang)
2h 15min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 40min
Black garlic and onion jam
55min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49 Std. 5 Min
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10min