Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1529.7 mg
Alternatywne przepisy
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1 Std. 30 Min
Champagne poached chicken terrine
1 Std. 30 Min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55 min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2 Std. 20 Min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2 Std. 50 Min
Chilli crab pasta
35min
Crayfish pâté
4 Std. 45 Min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Salmon with fennel and apple salad
1 Std. 20 Min
Gochujang seafood risotto
1 Std.
Tom kha prawns
25 Min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min