Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1529.7 mg
Alternatywne przepisy
Roasted Pork Belly with Leek Stir-Fry
45 Min
Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)
55 min
Middle Eastern planked salmon (MEATER+®)
1h 40min
Oysters with lime granita
5 Min
Nam Jim
10 Min
Caramelised sherry vinaigrette
25 Min
Chilli crunch (Thermomix® cutter, TM6)
25 Min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55 min
Fish cakes with beurre blanc sauce
1h
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1h 30min
Steamed Chicken With Green Ginger Sauce
45 Min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 Std. 30 Min