
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g vegetable oil
- 1 brown onion cut into quarters
- 1 carrot cut into pieces (2 cm)
- 50 g celery cut into pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 400 - 500 g beef meat and short bones (see Tips)
- 1 tsp sea salt
- 10 black peppercorns
- 5 allspice berries
- 2 dried bay leaves
- 1200 - 1400 g water to cover meat and vegetables (not higher than the 2L maximum fill level)
- Wartości odżywcze
- na 1320 g
- Kalorie
- 801.6 kcal / 3354 kJ
- Białko
- 100.8 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Sód
- 2385.2 mg