Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g vegetable oil
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 carrot, cut into pieces (2 cm)
- 50 g celery, cut into pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 400 - 500 g beef meat and short bones (see Tips)
- 1 tsp sea salt
- 10 black peppercorns
- 5 allspice berries
- 2 dried bay leaves
- 1200 - 1400 g water, to cover meat and vegetables (not higher than the 2L maximum fill level)
- Wartości odżywcze
- na 1320 g
- Kalorie
- 3354 kJ / 801.6 kcal
- Białko
- 100.8 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 2385.2 mg
Alternatywne przepisy
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2h 20min
Flourless bagels
1h 40min
Vanilla nut milk
12h 20min
Slow Cooked Chickpeas (TM6)
Brak ocen
Gluten free coconut crêpes with apricot sauce
2h
Gluten and grain free bread rolls cooked in a cast iron pot
1h 20min
Onion Skin Broth
1h 5min
Browned beef cubes (medium)
15min
Gluten free Mediterranean bread
1h 35 min
Turmeric chicken bone broth (gut health)
2h
Goulash soup
2h 35 min
Turmeric and ginger-infused chicken broth
2h 30 min