Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g asparagus spears, peeled and trimmed (max. 12 cm - see Tips)
- 2 tsp extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves, crushed
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- 4 whole eggs
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 449.4 kJ / 107.4 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 70 mg
Alternatywne przepisy
Sautéed prawns
15 Min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2h 20 min
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2h 5min
Acar Timun (Cucumber Acar)
30 min
Sous-Vide Osso Buco
12h 40min
Sous-Vide Salmon
1h
Sous vide asparagus with poached eggs (TM5)
1h 5min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2h 20 min
Sous vide scrambled eggs
35 min
Rare beef steak with herb garlic butter
2 Std. 15 Min
Sous-vide strawberries with white chocolate mousse
2 Std.
Sautéed mushrooms (400 g)
20 Min