Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rye starter
- 100 g filtered water
- 100 g rye flour
- 100 g Mother sourdough starter (see Tips)
Dough
- 360 g baker's flour, plus extra to dust
- 40 g rye flour
- 2 tsp salt
- 220 g filtered water
- ice cubes (approx. 10)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 994 kJ / 236.7 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 45.1 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 558.3 mg
Alternatywne przepisy
Sourdough Baguettes
15h
Sourdough Starter Discard English Muffins
4h 10min
Rustic Sourdough Bread
28j 10 menit
Rye sourdough loaf
18h 20min
Sourdough Starter Discard Crackers
45 min
Rye sourdough starter powder
24j 10 menit
Sourdough pizza base
3 Std. 5 Min
Sourdough Starter Discard Focaccia
2 godz. 55 min
Sourdough Starter Discard Biscuits
50 min
Mother sourdough starter
108h 20 min
Sourdough Starter Discard Pizza Dough
4h 10min
Everyday sourdough loaf
4 Std. 20 Min