Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g dried porcini mushrooms
- 60 g eschalots
- 30 g unsalted butter
- 550 g button mushrooms
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 250 g pouring (whipping) cream
- 100 g water
- 1 tbsp sherry (optional)
- 1 tsp truffle oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 654.8 kJ / 155.9 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 109.7 mg
Alternatywne przepisy
Gin and lime pie
3h 10min
Miso salmon broth
40 min
Venison Wellington
3u. 30min
Classic zabaglione
15min
Pork fillet wrapped in prosciutto with barbecue butter
1h 30min
Fish stock
35 min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3h 10min
Watermelon gazpacho with jalapeño oil
1h 20 min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2h
Asparagus and pipis (clams) risotto
1h 30min
Sunny gazpacho
25 min
Scallops with pea purée
25 min