Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g dried porcini mushrooms
- 60 g eschalots
- 30 g unsalted butter
- 550 g button mushrooms
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 250 g pouring (whipping) cream
- 100 g water
- 1 tbsp sherry (optional)
- 1 tsp truffle oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 654.8 kJ / 155.9 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 109.7 mg
Alternatywne przepisy
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1 Std. 5 Min
Avocado with egg and salmon tartare
50min
Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)
35min
Duck confit with lentil & orange salad
15h 40min
Zesty avocado with crab
10 min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3j 10 mnt
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
7 godz. 10 min
Peaches in white wine syrup
4h
Pâtè with Riesling
3h
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1h
Liquid beef stock
3h 20 min