Brioche buns baked in a cast iron pot
TM6 TM5 TM31

Brioche buns baked in a cast iron pot

4.7 (27 ocen)

Składniki

  • 150 g water
  • 80 g milk
  • 2 tsp dried instant yeast
  • 20 g white sugar
  • 450 g baker's flour, plus extra to dust
  • 1 ½ tsp sea salt
  • 80 g salted butter, softened
  • 1 egg
  • oil, to grease
  • 1 egg yolk, lightly beaten
  • 1 tbsp sesame seeds, to sprinkle (optional)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1060.4 kJ / 252.5 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
9 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Błonnik
2 g
Sód
410.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy