Brioche buns baked in a cast iron pot

Brioche buns baked in a cast iron pot

4.7 32 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
10 portions

Składniki

  • water
    150 g
  • milk
    80 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • white sugar
    20 g
  • baker's flour plus extra to dust
    450 g
  • sea salt
    1 ½ tsp
  • salted butter softened
    80 g
  • egg
    1
  • oil to grease
  • egg yolk lightly beaten
    1
  • sesame seeds to sprinkle (optional)
    1 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 410.9 mg
Białko 7 g
Kalorie 1060.4 kJ / 252.5 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...