Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh ginger
- 100 g pear, unpeeled and cored
- 40 g rice wine vinegar
- 20 g light soy sauce
- 30 g honey
- 2 pinches sea salt
- 130 g Korean chilli paste (gochujang) (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 350 g
- Kalorie
- 1903.3 kJ / 454.9 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 10.9 g
- Sód
- 5805 mg
Alternatywne przepisy
Thai beef salad
1klst 15 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min
Korean marinade
40 Min
Gua bao (braised pork belly in bao buns)
2 Std.
Chicken katsu curry with rice
1sa 40 dk
Piri-piri spatchcock chicken
1 Std. 30 Min
Tandoori chicken
45 Min
Garlic and coriander naan
1 Std. 30 Min
Korean fried chicken
4 Std.
Japanese ramen noodle soup
1 Std. 50 Min
Cheese and jalapeño savoury hot cross buns
2h 10 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1klst 15 min