Urządzenia i Akcesoria
Lemon glaze madeleines
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 24 godz. 30 min
24 portions
Składniki
Madeleines
-
unsalted butter cut into pieces120 g
-
eggs2
-
caster sugar120 g
-
plain flour120 g
-
baking powder1 ½ tsp
-
sea salt1 pinch
-
natural vanilla extract1 tsp
-
lemon zest only, no white pith1
-
milk30 g
-
oil10 g
Lemon glaze
-
icing sugar100 g
-
freshly squeezed lemon juice30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
34.7 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
424.4 kJ /
101.4 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
13.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orange sponge cake
1 godz.
Banana bread
1 godz. 40 min
Lemon curd
20 min
Lemon Myrtle Baklava (Mark Olive)
3 godz. 20 min
Ajvar (Red capsicum and eggplant dip)
50 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Bagels
1 godz. 20 min
Strawberry limeade mocktail (Diabetes)
10 min
Spice cake with caramel pecan glaze
45 min
Lamington swiss roll
25 godz. 40 min
Pan de Sal
2 godz. 20 min
Soft Chinese bread rolls
1 godz. 20 min