Urządzenia i Akcesoria
Lemon glaze madeleines
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 24 godz. 30 min
24 portions
Składniki
Madeleines
-
unsalted butter cut into pieces120 g
-
eggs2
-
caster sugar120 g
-
plain flour120 g
-
baking powder1 ½ tsp
-
sea salt1 pinch
-
natural vanilla extract1 tsp
-
lemon zest only, no white pith1
-
milk30 g
-
oil10 g
Lemon glaze
-
icing sugar100 g
-
freshly squeezed lemon juice30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
34.7 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
424.4 kJ /
101.4 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
13.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Little mug gingerbread houses
5 godz. 30 min
Orange sponge cake
1 godz.
Indonesian green spice paste
40 min
Chunky Guacamole
10 min
Magnolia Kitchen Swiss meringue buttercream
45 min
Romany creams
1 godz. 15 min
Gluten-Free Chocolate Cake with Nuts
Brak ocen
Thick and Creamy Custard
Brak ocen
Melting moments with lemon cream
45 min
Spice cake with caramel pecan glaze
45 min
Classic Pancakes
50 min
Craquelin choux puffs with raspberry and white chocolate filling
26 godz. 30 min