Urządzenia i Akcesoria
Pilaf with fragrant tarka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 portions
Składniki
Pilaf
-
basmati rice300 g
-
water plus extra for soaking1000 g
-
saffron1 pinch
-
rose water1 tsp
-
salt2 tsp
-
ghee40 g
-
fresh curry leaves4
Tarka
-
brown onion60 g
-
ghee60 g
-
cinnamon quill1
-
cardamom pods seeds only4
-
dried bay leaf1
-
ground nutmeg1 pinch
Assembly
-
roasted salted cashew nuts cut into pieces50 g
-
lemon juice only (approx. 40 g)1
-
salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
859.4 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
911.9 kJ /
217.1 kcal
Tłuszcz
15.7 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Aloo Gobi
20 min
Paneer makhani
45 min
Garlic and coriander naan
1 godz. 30 min
Pilau rice
30 min
Paneer
4 godz. 5 min
Palak paneer
1 godz. 15 min
Pappadums with mint and coriander chutney
50 min
Savoury semolina
15 min
Coriander chilli chutney
5 min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Cucumber and mint raita
30 min
Amritsari dal
26 godz.