Pilaf with fragrant tarka

Pilaf with fragrant tarka

4.8 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 portions

Składniki

Pilaf
  • basmati rice
    300 g
  • water plus extra for soaking
    1000 g
  • saffron
    1 pinch
  • rose water
    1 tsp
  • salt
    2 tsp
  • ghee
    40 g
  • fresh curry leaves
    4
Tarka
  • brown onion
    60 g
  • ghee
    60 g
  • cinnamon quill
    1
  • cardamom pods seeds only
    4
  • dried bay leaf
    1
  • ground nutmeg
    1 pinch
Assembly
  • roasted salted cashew nuts cut into pieces
    50 g
  • lemon juice only (approx. 40 g)
    1
  • salt
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 859.4 mg
Białko 2.4 g
Kalorie 911.9 kJ / 217.1 kcal
Tłuszcz 15.7 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...