
Urządzenia i Akcesoria
Pilaf with fragrant tarka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 portions
Składniki
Pilaf
-
basmati rice300 g
-
water plus extra for soaking1000 g
-
saffron1 pinch
-
rose water1 tsp
-
salt2 tsp
-
ghee40 g
-
fresh curry leaves4
Tarka
-
brown onion60 g
-
ghee60 g
-
cinnamon quill1
-
cardamom pods seeds only4
-
dried bay leaf1
-
ground nutmeg1 pinch
Assembly
-
roasted salted cashew nuts cut into pieces50 g
-
lemon juice only (approx. 40 g)1
-
salt1 tsp
Wartości odżywcze na 1 portions
Kalorie
217.1 kcal /
911.9 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
15.7 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
859.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ala hodi (Potato curry)
40 min
Jeera rice (Cumin rice)
20 min
Ladoo
1 godz. 20 min
Cucumber and mint raita
30 min
Palak paneer
1 godz. 15 min
Biryani
1 godz. 25 min
Chilli paneer
30 min
Pepper rasam
15 min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Nankhatai (Cardamom biscuits)
35 min
Burfee
24 godz. 30 min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 godz. 40 min