Urządzenia i Akcesoria
Kheer
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions
Składniki
-
vermicelli noodles broken into thirds (see Tips)100 g
-
full cream milk700 g
-
sugar (optional)50 g
-
cardamom pod crushed5
-
rose water½ tsp
-
saffron threads10
-
sweetened condensed milk200 g
-
shelled pistachios for garnishing
-
edible gold leaf for garnishing (optional)
-
edible flowers for garnishing (optional - see Tips)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
120.1 mg
Białko
13.1 g
Kalorie
1882.5 kJ /
448.3 kcal
Tłuszcz
13.6 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
72.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jeera rice (Cumin rice)
20 Min
Besan ki burfi
5 Std. 5 Min
Burfee
24 Std. 30 Min
Peanut chutney
10 Min
Mint and peanut chutney
35 Min
Shrikhand (flavoured hung yoghurt)
12 Std. 15 Min
Kheer with Dark Chocolate Topping
2 Std. 50 Min
Gulab jamuns
2 Std. 50 Min
Nankhatai (Cardamom biscuits)
35 Min
Carrot halwa
1 Std. 5 Min
Parathas
1 Std. 30 Min
Rajma (kidney bean curry)
45 Min