Urządzenia i Akcesoria
Frittata Caprese
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół100 g
-
sera mozzarella (1 kulka), odsączonego, pokrojonego na 2 cm kawałki125 g
-
jajek6
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody500
-
krem balsamiczny do dekoracji
-
liści bazylii, świeżych do dekoracji5 - 8
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
150 kcal /
628 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
415 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Frittata cukiniowa
40 min
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
40 min
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Frittata z cukinią
55 min
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50 min
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Frittata ze szparagami
50 min
Omlet grecki
35 min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min
Frittata z resztkami warzyw
35 min
Shakshuka na Varomie
35 min