Urządzenia i Akcesoria
Frittata Caprese
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
6 jajek
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 wody
-
5 - 8 liści bazylii, świeżych do dekoracji
-
krem balsamiczny do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
415 mg
Białko
12 g
Kalorie
628 kJ /
150 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zielony omlet na białkach
35 min
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 min
Sałatka z preclami
30 min
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Chrupiący placek z rzodkiewkami i jajkiem (flammkuchen)
1 godz. 15 min
Frittata z cukinią
55 min
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45 min
Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka
1 godz. 10 min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Frittata z resztkami warzyw
35 min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 min