Urządzenia i Akcesoria
Frittata Caprese
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
6 jajek
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 wody
-
5 - 8 liści bazylii, świeżych do dekoracji
-
krem balsamiczny do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
415 mg
Białko
12 g
Kalorie
628 kJ /
150 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Włoska sałatka makaronowa
30 Min
Omlet grecki
35 Min
Kolorowa sałatka warstwowa
1 Std.
Koszyczki z prosciutto
40 Min
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50 Min
Mini frittaty z warzywami
35 Min
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
35 Min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 Min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 Min
Wrapy caprese
10 Min
Zielone omleciki z Varomy
40 Min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 Min