
Urządzenia i Akcesoria
Makaron w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
12 porcji
Składniki
-
sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki100 - 150 g
-
makaronu, suchego, typu penne o czasie gotowania 8 min al dente800 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata1300 - 1400 g
-
wody1200 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
soli2 łyżeczki
-
oregano, suszonego2 łyżeczki
-
czosnku, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm półplastry (patrz wskazówka)200 g
-
czarnych oliwek, bez pestek odsączonych z zalewy150 g
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
448.6 kcal /
1878.2 kJ
Białko
18.1 g
Tłuszcz
15.8 g
Węglowodany
59.5 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Sód
1412.8 mg