Urządzenia i Akcesoria
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
10 sztuk
Składniki
-
300 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
30 - 60 g chrzanu, tartego ze słoika
-
30 g jogurtu naturalnego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 - 60 g rukoli
-
40 g kiełków słonecznika
-
200 g ogórka ze skórą, pokrojonego w słupki (0.5 x 7 cm)
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (0,5 x 7 cm)
-
200 g wędzonego łososia pokrojonego w paski
-
5 tortilli pszennych pełnoziarnistych
-
2 jajka ugotowane na twardo pokrojone w ósemki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
12 g
Kalorie
749 kJ /
178.9 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
10.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PIKNIK
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
25 min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 min
Tosty pomidorowe z szynką serrano
40 min
Tortille z warzywami i szynką
30 min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50 min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Włoska sałatka z makaronem i pesto
35 min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
40 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min