
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Sałatka
-
10 - 15 g siemienia lnianego
-
10 g liści natki pietruszki, świeżych
-
300 g wody
-
300 - 400 g różyczek brokułu
-
280 - 300 g awokado (2 szt.), pokrojonego w 1 cm kostkę
-
200 g sera typu feta pokrojonego w 1-2 cm kostkę
Dressing
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
20 g jogurtu naturalnego
-
10 g octu balsamicznego
-
10 g miodu, płynnego
-
¼ łyżeczki kolendry, mielonej (opcjonalnie)
-
1 szczypta chili, mielonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
334.5 kcal /
1401 kJ
Białko
14.5 g
Tłuszcz
26.3 g
Węglowodany
16.5 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Sód
815.5 mg