
Urządzenia i Akcesoria
Omlet grecki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 porcje
Składniki
-
200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
100 g sera feta pokruszonego
-
6 liści bazylii, świeżych
-
60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
6 jajek
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
3 łyżki czarnych oliwek, bez pestek (ok. 40 g), pokrojonych w 3 mm plastry
-
500 g wody
-
8 liści mięty, świeżych
-
2 szczypty oregano, suszonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
250.7 kcal /
1048.7 kJ
Białko
16.7 g
Tłuszcz
17.3 g
Węglowodany
7.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
659.7 mg