Urządzenia i Akcesoria
Omlet grecki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 porcje
Składniki
-
200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
100 g sera feta pokruszonego
-
6 liści bazylii, świeżych
-
60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
6 jajek
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
3 łyżki czarnych oliwek, bez pestek (ok. 40 g), pokrojonych w 3 mm plastry
-
500 g wody
-
8 liści mięty, świeżych
-
2 szczypty oregano, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
659.7 mg
Białko
16.7 g
Kalorie
1048.7 kJ /
250.7 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
7.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM5)
35 min
Pełnoziarnista kanapka z łososiem, awokado i rukolą
25 min
Roladki z zielonego omletu z szynką i mozzarellą
20 min
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 min
Omlet z cukinią, łososiem i pomidorkami; Ziołowy sos z sera pleśniowego
45 min
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami
45 min
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50 min
Frittata Caprese
30 min
Omlet z brokułami i szynką
35 min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 min
Omlet z patelni z karmelizowaną cebulą
30 min